Author Topic: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate  (Read 27576 times)

Offline Valkiria

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8972
  • Gender: Female
    • Clubul Roman de Gesneriaceae
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #225 on: January 28, 2015, 14:02 »
Madalina, te-ai specializat in rate. :)

Offline madalina

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4908
  • Gender: Female
  • una dintre cele mai unice ;)
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #226 on: January 28, 2015, 18:05 »
ei, da! nu stiu sa fac nimic fara foita pusa cu magnet pe frigider  ;)
iar rata cu portocale trebuie sa ma prinda intr-o anumita stare ca s-o fac pt ca mi se pare migaloasa

Offline ena

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 692
  • Gender: Female
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #227 on: January 28, 2015, 19:28 »
Multumesc mult, Madalina! Am sa incerc rata cu portocale, daca tu zici ca e mai buna.

Offline madalina

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4908
  • Gender: Female
  • una dintre cele mai unice ;)
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #228 on: January 28, 2015, 20:51 »
dap. e mult mai buna si poti pune garnitura niste cartofi taiati rondele prajiti ingrasimea lasata de rata combinati cu cartofi dulci wedges  ;)

Offline DanaT

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 544
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #229 on: February 09, 2015, 12:30 »
Tarta cu pui si brocoli.

Tava de tarta din dotarea bucatariei mele are 30cm diametru. Pentru a o umple eu folosesc:
-o foaie de aluat fraged (400g, jumatate dintr-un pachet standard)
- 2 pulpe pui(intregi au fost, pui de tara)
- 500g brocoli
-jumatate rola cascaval
- 3 oua
- 250g smantana.
- un ardei kapia
- condimente

Am intins foaia in tava, am intepat-o bine (ca sa nu se umfle aiurea) si am bagat-o 12 minute la cuptor (mediu) sa se coaca putin. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca.
Pulpele le-am fiert bine pana se desprindea carnita de pe oase. Am oparit si brocoli.
Peste aluatul putin copt si racit am pus un strat de buchetele de brocoli si un strat de carnita de pui taiata cubulete. Peste ele am ras in strat cat mai uniform jumatate de rola de cascaval. Am batut bine cele 3 oua cu putina sare, putin piper si oregano. Am adaugat in oua cateva linguri bune de smantana si cateva linguri de lapte (2-3). Eu am folosit o smantana groasa, daca folositi smantana pentru gatit nu mai sunt necesare cele 2-3 linguri de lapte. Am turnat amestecul de oua si smantana peste tarta, am pus feliute de ardei deasupra si am bagat la cuptor vreo 35 de minute asa.

Pe acelasi principiu eu mai umplu tarta si cu  alte umpluturi:
- spanac (o punga gata congelata de 400 sau 450g) calit  in unt la care adaug in jur de 300g branza (telemea) sau urda, 3 oua si vreo 2 catei de usturoi pisati.
- piept de porc afumat si prajit putin (cam 200-250g), ciuperci (calite in unt pana se evapora zeama din ele - cam jumatate de kg) si apoi ca la tarta cu pui si brocoli, cascaval ras si oua batute cu smantana.

Ce-mi place mie este ca ai o libertate mare de miscare - umpli cu ce iti place , pui ce condimente te atrag...
Sa aveti pofta!


Offline Valkiria

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8972
  • Gender: Female
    • Clubul Roman de Gesneriaceae
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #230 on: February 10, 2015, 11:30 »
Multumesc, Dana!
O sa imi vina si mie randul odata si odata.

Offline sini

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2862
  • Gender: Female
  • [I
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #231 on: February 16, 2015, 09:56 »
Spanac cu mascarpone si ciuperci
Am copiat reteta direct de pe site.Iese fara nici o problema

Ingrediente:
Blat:

   - 6 oua,
    - 6 linguri spanac oparit si tocat foarte marunt,
    - 6 linguri de faina,
    - 6 linguri de ulei,
    - 3 linguri smantana,
    - 1 plic praf copt,
    - sare si piper.

Crema:

    - 250 gr. mascarpone,
    - 100 gr. branza feta rasa cat mai fin,
    - 3 linguri smantana,
    - 1 conserva de ciuperci scurse bine de lichid si tocate marunt,
    - 3 fire de marar tocate marunt,
    - 1 plic gelatina,
    - sare, piper.

Intru-un bol de metal sau sticla, batem cele 6 albusuri spuma. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, dar nu prea mult, ca doar nu vrem sa facem maioneza. Incorporam in galbenusuri smantana, spanacul, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi albusurile spuma pe care le amestecam cu restul compozitiei, cu o spatula, folosind miscari ample, lejere. Vreau sa spun ca nu trebuie sa bruscam spuma de albusuri, pentru ca ne vor raspunde cu aceeasi moneda, stricand toata compozitia noastra.


Coacem blatul in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pentru aproximativ 20 minute.

Intre timp, acordam putina atentie si umpluturii. Cand spun putina, nu exagerez, pentru ca nu trebuie facut altceva decat sa amestecam toate ingredientele mentionate mai sus, inclusiv gelatina care trebuie inmuiata in prealabil in 100 ml. apa, dupa care o incalzim la bain-marie (atentie sa nu atinga punctul de fierbere, pentru ca isi va pierde proprietatile). Lasati crema la frigider pentru 10 minute.


Foaia rece se taie in trei foi egale

Ungem prima foaie cu un strat gros de crema, asezam urmatoarea foaie, iar un strat de crema si la final, ultima foaie.


Presam usor cu mainile si dam la rece pentru cateva ore bune pentru a se lega.


« Last Edit: February 16, 2015, 10:04 by sini »

Offline simi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6239
  • Gender: Female
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #232 on: February 16, 2015, 14:51 »
 :woot_jump: ce-mi place simplitatea retetei  :bowtie:

Offline DanaT

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 544
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #233 on: June 07, 2016, 23:20 »
Ca tot ne intarata Madalina cu placinta ei cu cirese cu tot...
Uite de aici un tort mascarpone. N-am intalnit reteta de tort mai usor de facut decat asta si atat de delicios.
16027-0

Reteta am cules-o de aici si am urmat-o pas cu pas http://www.laurasava.ro/2010/03/26/tort-mascarpone/

Offline madalina

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4908
  • Gender: Female
  • una dintre cele mai unice ;)
Re: Retete verificate, bune pentru a fi recomandate
« Reply #234 on: June 08, 2016, 07:26 »
Eu n-am poze facute, dar las link cu retetele pt doua torturi pe care le-am mesterit in ultima luna
http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mousse-caramel-banane-si-ciocolata-11554.html
http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-biscuiti-cu-ciocolata-75503.html

Pentru cel cu caramel ar tebui sa atrag atentia ca gelatina ar trebui pusa in sosul de caramel si galbenusuri cand acesta este caldut. Eu am uitat de el pana s-a racit si cand am pus gelatina am obtinut un burete gumat de caramel asa ca a trebuit sa pun din nou gelatina la hidratat, sa incalzesc putin sosul si sa amestec cu gelatina topita.
Pentru al doilea tort pe care l-am facut de vreo doua ori la rand, am suplimentat cantitatea de apa din blat, pt ca prima data mi s-a parut ca este cam tare blatul.