Loading...
Please Wait...

Acasa

Acest site este creat pentru toti cei indragostiti de plantele din familia Gesneriaceae, atat colectionari cu sute de soiuri si ani de experienta in cresterea lor, cat si incepatori care abia descopera gingasele genuri ale familiei.

Site-ul vine in intampinarea celor in cautare de importante informatii despre evolutia, ingrijirea si propagarea violetelor africane, streptocarpusilor, sinningiilor, gloxiniilor, kohleriilor, chiritelor, episciilor, achimenesilor, petrocosmeilor si altor Gesneriaceae.

Streptocarpus 'Phoebe'
sg103469res

Familia Gesneriaceae cuprinde 150 de genuri cu peste 3200 de specii originare din tropice, subtropice si regiuni temperate.

Episcia 'Country Clown'
sg109468res

Violetele africane sunt de departe cele mai raspandite plante de apartament din aceasta familie in intreaga lume. Ingrijirea relativ simpla, inflorirea aproape necontenita in decursul anului, existenta unui numar mare de hibrizi, care se deosebesc prin culoare, forma, marime a florilor si frunzelor au facut demult din violeta africana regina plantelor de camera.

Saintpaulia 'Highscool Sweetheart'
sg109101

Primele violete hibride cu flori albastre marunte se deosebeau cu putin de tipurile din natura. Prin munca selectionerilor au fost elaborate varietati deosebite si prin gama de culori, dar si prin constructia florii: albe, rosii, roz, albastre, nuante de galben, cu petale ondulate, dantelate, pestrite, duble, in forma de clopotei, stele, panselute, viespe si elice. De asemenea, variaza si forma si culorile frunzelor – verzi, variegate in alb, crem si roz, ondulate, zimtate, crete, longifolia, girl, cu rozete mini si trail, in totalitate peste douazeci de mii de soiuri existente astazi. Daca acesti termeni nu va sunt cunoscuti, vizitati sectiunea de Articole a site-ului. Iar pentru a cunoaste particularitatile de cultivare si povestioarele de aparitie a hibrizilor vizitati sectiunea genurilor de Gesneriaceae pe Forum.

Mini-violeta 'Sky Jems'sg101802res

Site-ul se afla in continua constructie si inbunatatire, iar incurand vor aparea articole dedicate si altor membri din familia Gesneriaceae - Achimines, Aeschynanthus, Alsobia, Chirita, Columnea, Episcia, Kohleria, Nematanthus, Petrocosmea, Smithianta, precum si altor plante de camera care devin tot mai populare printe colectionari, precum Hoya, Amaryllidiaceae, Fuchsia si Hibiscus.

Chirita 'Vertigo'sg104205res

Vizitati sectiunea Noutati pentru a fi la curent cu cele mai noi tendinte ale selectiei, organizari de evenimente ale Clubului Roman de Gesneriaceae, noutati ale Forumului si site-ului, iar sugestiile dumneavoastra le asteptam la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


author
By

Clubul Roman de Gesneriaceae este locul unde iubitorii de violete africane si alte gesneriaceae, din Romania si nu numai, se reunesc pentru a impartasi bucuriile acestui frumos hobby! Urmariti Clubul Roman de Gesneriaceae pe:

Google+ Twitter Facebook YouTube